lördag 15 januari 2011

Redan slut?

Oj! Det har redan blivit den 15 januari och tjugondag Knut är passerad. Vart tog tiden vägen och vad var det vi gjorde egentligen?


Här är det julafton och Marit kämpar för fullt med köttbullarna. Det gick att steka på nya spisen!


Våra julgäster, Petter, Marika, Anna och Robert hade redan kommit även om vi fick vänta länge på Göteborgarna. De skulle ha kommit till Södertälje Syd 19.29 igår men kom idag 00.36 efter bl a hinder på spåret i Falköping där ett timmertåg spårat ur. Vi har hunnit bulla upp under julgranen.


På eftermiddagen gick vi på hundutflykt till grannarna. Våra gäster ville titta på valparna. Här uppvaktas Petter, Anna och Marit av Bessie och valparnas mamma Kalla. Valparna är jättesöta! De får en egen avdelning i bloggen.


Julmaten smakar bra tycker Marika, Anna och Robert.


Efter maten testar vi alkoholfria champagneersättningar: Pommac, Trocadero och Champis. Det är blindtest och vi tycker det ska bli spännande att se vilken sort som vinner. Efter röstsammanräkningen visade det sig att Trocadero fått mest poäng, därefter kom Champis och sist kom Pommac. Flera av oss förvånades över att vi hade röstat på en annan sort än vi trodde att vi skulle göra.


Torkel firar också jul!


Nu har det redan blivit nyårsafton. Vi äter middag hos Karla och Bengt-Olof.
Meny: Jordärtskockssoppa, älgbiff med hasselbackspotatis och vit chokladmousse med saffran. Det smakade utmärkt gott.


Hans väntar på tolvslaget med Bessie och Kalla som verkar ha slocknat.


Gott Nytt År!


3 januari åkte vi skidor för först gången den här vintern. Här har vi kommit tillbaka från skidturen och ägnar oss åt skidvård.





På trettondagens morgon åkte vi till Årsunda. Kvällen innan hade vi varit med och sjungit i Enhörnakörens julkonsert. Årsundaturen får också ett eget inslag i bloggen. På bilden ovanför dessa rader står Marit borta vid Jörgens lada med kamera, medan Jörgen skottar snö från taket och mamma Helny öppnar fönstret för att titta ut.


Marit i hallen mellan vardagsrum och kök, i Årsunda förstås.

1 kommentar:

  1. Så skönt att se att även Torkel fick fira jul Han har ju kommit lite i skymundan de senaste veckorna!

    SvaraRadera