fredag 2 april 2010

Funderingar på upploppet

Nu är det vår näst sista kväll i Argentina. Vi har just kommit hem efter att ha delat på en jättegod pizza och en liter Brahma (brasilianskt öl) på haket Romario. Vi tänkte när vi beslöt dela på pizzan att vi kunde ta oss en efterrätt men det blev inte aktuellt. Vi är mätta så det förslår. Vi har åtminstone nio restauranger inom avståndet av ett kvarter från vår lägenhet och går man ytterligare ett kvarter så finns det minst lika många till. I går kväll åt vi på en av dem med Henrik och Johanna och Göran, en nyanländ kompis till dem.


Vi har inte ätit hela tiden. Idag har vi varit på konstmuseum och tittat på denna väldiga skulptur som finns nära museet. Den fungerar som en blomma. Den öppnar sig på morgonen och sluter sig på kvällen.

Vi har promenerat en hel del, idag med Henrik till stadsdelen Chacarita för att köpa en fotbollströja och äta god glass:


Vi har gått upp och nerför Santa Fe-avenyn (där postkontoret ligger), shoppat lite. Häromdagen gick vi också en långpromenad till botaniska trädgården:


I söndags tog vi tillsammans med Henrik tunnelbanan till stadsdelen Caballito. Där finns en veteranspårväg och vi var förstås tvungna att provåka. Det var trevligt.



Så här i sista minuten börjar man förstås undra om man hunnit göra det man tänkt sig. Vi har hunnit göra jättemycket och ändå har vi haft det lugnt och skönt och så har vi ju en dag imorgon också!

2 kommentarer:

  1. Kul att ni har kul! Men nu får ni skynda er hem, blåsipporna har kommit!

    SvaraRadera
  2. Men hur då? Enhörna är ju täckt av ett djupt snötäcke, det minns vi ju tydligt!

    SvaraRadera