onsdag 31 mars 2010

Hundliv på stan

Det finns många hundar här i Buenos Aires. De allra flesta har hussar och mattar och tas om hand av någon. Herrelösa hundar är ovanliga här men i Cafayate fanns det gott om sådana.


Hundvakt tycks vara ett vanligt jobb. Så har ser det ut och är en inte alltför ovanlig syn.


Hundarna ser ut på alla möjliga sätt: tjocka, smala, fula, söta. En del är gatukorsningar men det finns också renrasiga. Pudlar och golden retrievers är vanliga. Ofta ser man rätt stora korthåriga hundar. Vi vet inte vad det är för sort. Hundarna verkar snälla och trevliga.


Den rika förekomsten av hundar innebär förstås att det är väldigt viktigt att kolla var man sätter ner sina fötter på trottoarerna så man inte får en obehaglig överraskning under skon. Vi har också sett någon enstaka hundägare som har plockat upp efter sin hund.


Trottoarerna ser ut så här. Det fattas plattor, de ligger lösa eller lite murbruk är nedtryckt i hålet ofta med fotspår i. Det är snarare regel än undantag. Och hundarna verkar inte alls bry sig om var de sätter sig. Man skulle kunna tro att de skulle tycka att det var bättre nära ett träd eller så men nej då. De sprider ut sina lämningar över hela trottoaren. Men det blir aldrig överfullt så vi undrar hur det går till. Är det någon som går och städar och i så fall vem? Kanske fastighetsägaren gissar Hans. Ja ja, när vi inte har några arbetsrättsliga problem att fundera över så grunnar vi på det problem som finns till hands!

1 kommentar:

  1. Jag kan meddela, att precis samma problem har, med töande snö, uppkommit här hemma i gamla Svedala! Och här är det definitivt inte någon, varken fastighetsägare eller kommunalanställd, som känner sig manad att ta tag i problemet. Det som göms i snö osv. Med andra ord får man se upp även här. Ha det bra resten av tiden och välkommen hem på söndag.

    SvaraRadera