söndag 21 mars 2010

Hos polisen!

Nu har vi stiftat bekantskap med polisen också. Marit blev robbad på sitt guldhalsband i stadsdelen Once. Där skulle man nog inte ha haft ett sådant på sig. Men Marit var inte den enda som var drabbad för det blev kö hos polisen också. De andra som satt där verkade ha blivit av med sina plånböcker snarare.

När vi kom dit var det ingen kö och vi blev väl omhändertagna. Vi blev förhörda omväxlande på spanska och engelska av tre personer. Vi beskrev så gott vi kunde att det kom en kortväxt man, äldre än 30, grabbade tag i halsbandet, slet av det och sprang snabbt därifrån. Eftersom det inte var av den tunnaste sorten blev det rejäla märken på halsen som vi kunde visa upp för polisen. Vi har fått en stämplad bekräftelse av polisanmälan som vi ska visa för vårt försäkringsbolag när vi kommer hem.

Besöket hos polisen tog en och en halv timme och det var nog lika bra det så att vi hann lugna ner oss lite. Det var också tur att vi befann oss bara några kvarter från polisstationen, distrikt 7, och att Hans hade noterat att polisstationerna var utsatta på lokaltrafikkartorna. Nu sitter vi hemma i lägenheten och tar igen oss med lite öl och cashewnötter. Marit har lite ont i nacken. Hoppas bara att det inte blir en whiplashskada.

Det här var samma halsband som Marit fick som ersättning för sitt halsband som blev stulet när vi hade inbrott 2005.


Kl 15.35 i dag lördag (argentinsk tid)


Kl 17.05 i dag lördag (argentinsk tid)

1 kommentar:

  1. Låter inte kul! Men ni verkar må bra i alla fall och de vackra bilderna tyder på att ni har haft det gött och sett vackra saker också.

    Här i Gbg har Robert och jag det bra. Jag hoppar in och jobbar natt på banken de kommande tre nätterna pga. sjukdom. Idag gick vi samma promenad till Högsbohöjd som vi gick när ni var här.

    Kramar

    SvaraRadera