fredag 12 mars 2010

Nosa på stan


Vi har varit på stadsrundtur en förmiddag efter rekommendation av Petter och Marika och nu inser vi ännu bättre hur stor staden är. Guiden pratade spanska och engelska och det var väldigt intressant att inse att vi faktiskt förstod en del av spanskan, t ex att titta ut genom rätt fönster när vi hörde a la derecha eller a la izquierda.


När rundturen var slut råkade vi befinna oss nära Retiro, en av de stora järnvägsstationerna, så då gick vi ju dit. Där beställde vi en lättlunch på ett litet hak och vi lyckades fråga hur stor ölflaskan var och förklara att vi ville ha två glas, allt på spanska. Här är det väldigt vanligt att ölflaskorna är på en liter och att man gärna delar på det man köper, även huvudrätter, t ex en huvudrätt och två tallrikar. Vår ölflaska var på en halv liter och det tyckte vi räckte för på kvällen skulle vi ha vinprovning hemma hos oss med våra anförvanter. Efter lunch och insupandet av järnvägsmiljön på Retiro tog vi förstås lokaltåget hem till Carranza, den station som ligger närmast där vi bor.


Igår på förmiddagen följde Marit med Petter och Marika till Jardín Japonés (japanska trädgården) och en rosenträdgård. Rosorna blommade väldigt fint fastän det ju börjar bli höst.


Vi har också hängt med Petter och Marika på shoppingpromenader. Det har inte köpts så mycket ännu, men Hans har fått en huvudbonad till skydd mot solen!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar