onsdag 24 mars 2010

Salta

Här kommer sista rapporten från vår resa till norra Argentina i förra veckan.


Här har vi just anlänt till hotellet i Salta. Här syns hotellets gård med pool och vi har tre rum i rad till vänster i bilden.


Vi åt en snabb lunch och sedan var vi ivriga att åka upp på berget med linbanan som gick över vårt hotell. Man hade nästan kunnat dyka ner från kabinen i vår pool om den hade varit lite djupare.


Väl uppe på berget möttes vi av en lummig grön park och en anläggning med vattenfall.


Utsikt över staden fanns det förstås också!



Petter och Marika vid ett av vattenfallen. I bakgrunden fotograferar Marit blommor.


Träden var fulla av dessa vackra blommor.


Men vad är det nu som är så intressant?


Jo spindlar! Det hängde massor av stora feta spindlar med sina nät i träden. Den som vågar kan klicka på bilden så blir den större. Fler spindlar finns att skåda på bild i Petters och Marikas blogg Cigarettfrukost.


Det var varmt och efter linbaneturen var det skönt att svalka sig i poolen.


Det var bara Marit som hade lite svårt att doppa sig. Men det gick till slut. Bakom henne växte helt vanliga gula och orange tagetes.


Sedan var det dags att titta på staden.


I Argentina verkar det vara väldigt inne med svulstiga schabrak till monument, här mitt på torget i Salta. Det här verkar i alla fall duvorna gilla.


Citrusfrukter mitt i stan!


En av kyrkorna i Salta


Här avnjuter vi goda drycker och spelar ett spel av Trivial Pursuite-typ med hjälp av Henriks iPod. Vi sitter på en trotoarservering vid stora torget.

Det var massor av folk i alla åldrar i rörelse på stan hela kvällen. När vi kom tillbaka till hotellet frågade vi portieren om det var något särskilt som firades eller så men neej det var inget särskilt.

1 kommentar:

  1. Det var en härlig tid. Ni kommer säkert ha fler härliga tider.

    H/Petter

    SvaraRadera