måndag 29 mars 2010

Vi har varit i Uruguay

I lördags gjorde vi en utflykt till Uruguay tillsammans med Henrik och Johanna. Det gick till så att vi tog en taxi till båtterminalen och köpte biljetter och så åkte vi över Rio de la Plata till den lilla mysiga staden Colonia på andra sidan. Båtresan tog tre timmar i varje riktning.


Här har vi just kommit till båtterminalen tidigt på morgonen. Det gick till precis som när man ska ut och flyga. Det var passkontroll och säkerhetskontroll och bagaget kunde checkas in om man hade mycket.


Passage ut ur hamnen


Skyline Buenos Aires


Tangouppvisning blev det under överfarten. Nästan som på finlandsbåten.


Land i sikte! Fyrön heter Ila San Gabriel.


Det första som Henrik och Johanna, som varit i Colonia förut, omtänksamt nog visar oss tågtokar är den nedlagda järnvägen. Hans blir förstås alldeles till sig men Marit ser inte heller precis sur ut. I bakgrunden ser man det nedlagda stationshuset.


Sjön suger så sedan var det dags att leta upp en restaurang. Vi hittade en med terrass och fin utsikt över Rio de la Plata. Vi hade inga Uruguay-pengar men det gick bra även med argentinska pesos.


Så här nöjda är gänget efter måltiden.


Vackert vid stranden.


Utsikt över hamnen


Skönt att vila lite medan Hans springer omkring och fotograferar - gissa vad! Jo gamla bilar! Han ska visa Jörgen och Stefan när han kommer hem.


Miljöbild från Colonia


Bougainvillea


Här är ett exempel på en av alla gamla bilar som fanns i Colonia. Det var verkligen skiftande allmäntillstånd på de gamla bilarna. Det här är en liten Simcapickup som fortfarande tycks användas. En del av de gamla bilarna är i uruselt skick medan andra är uppiffade och väldigt fina och det finns allt från sportbilar till nyttofordon.

Vi är nöjda men trötta när vi kliver ombord på båten igen efter en härlig dag med underbart väder i Colonia. Det var skönt att ta sig en tupplur på vägen tillbaka.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar