söndag 21 mars 2010

Idag regnar det

Idag skulle Petter, Marika, Hans och Marit gå på marknad på stan och ett museum för modern argentinsk konst, Mamba. Det fanns olika uppgifter om ifall museet var öppet för det har varit stängt för renovering. Knappt hade vi lämnat lägenheten förrän det började regna. Vi åkte iväg ändå och sade oss att det väl är en lämplig syssla att gå på museum när det regnar så vi tog subten (tunnelbanan) mot målet.

När vi steg av tåget och kom upp till ytan igen regnade det värre, så mycket att vi genast konstaterade att någon marknad blev det nog inte idag. Efter ytterligare dividerande kom vi fram till att vi inte heller ville ta oss till museet och riskera att det inte öppnat. Det var för långt och såå blöta ville vi inte bli.

Vi bestämde oss för att shoppa en dvd-film som Petter sett i en affär och åka hem och se den i lägenheten. Marit och Hans skulle också köpa badtofflor. Rätt så blöta kom vi fram till centrum och köpte, som så ofta annars, jättegod argentinsk glass.


Men dvd-affären visade sig ha stängt på söndagar. Marit och Hans fick tag i varsitt par tofflor. Vi hade också kommit fram till att vi skulle gå på bio. Vi tänkte se Alice i underlandet i 3d och på engelska med spansk textremsa. Vi kom till biografen kl 14 ca och nästa föreställning som stämde med våra kriterier gick inte förrän 17.40. Det var för sent. Vi skulle ju äta men inte i tre timmar drygt.

Då tog vi en taxi till favorithaket från vår första kväll i BA, Las Cabras:


Lika gott även denna gång. Två portioner kött, en portion papas fritas (friterad potatis) och en stor sallad gjorde oss alla fyra proppmätta. Trots att Las Cabras ligger bara några kvarter hemifrån så blev vi ganska blöta på vägen hem. Nu är vi hemma, mätta och nöjda och väntar på att vi ska gå till Henrik och Johanna ikväll.

Petter och Marika är här på övertid. De skulle ha åkt hem igår men kabinpersonalen på British Airways tyckte inte det för nu strejkar dom!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar