tisdag 23 mars 2010

Mer från Cafayate

För er som följer bloggarna Cigarettfrukost och Bromans i BA är det redan ganska klarlagt vad vi gjorde i Cafayate men här kommer vår version av det vi inte redan berättat.


Här har vi precis kommit fram till hotellet, Hostal del Valle. Det var förra tisdagen. Marika står mitt emellan ingångarna till hennes och Petters rum och vårt rum närmast i bilden. Det var ett fräscht hotell med mysig miljö och mycket blommor.


Vi begav oss genast ut på stan för att boka utflykt och få mat i magarna. Här har vi hamnat på kommunalhusets gård. Klart att vi måste kolla lite extra på det.


Vi inledde kvällen med att ta oss något drickbart före maten. Här smuttar Marika belåtet på ett ortens torrontésvin, gjort av en vitvinsdruva som finns bara i Argentina. På bolaget kan man köpa ett par argentinska viner gjort av den druvan. Efter denna inledning åt vi en fantastiskt god middag bestående av oxfilé och goda rödviner från orten.


Nästa dag skulle vi dels besöka en bodega och dels göra vår naturutflykt. Här samlar vi ihop oss utanför hotellrummen inför promenaden till bodegan som låg i utkanten av stan.


Pust och stånk! Det var riktigt varmt!


På bodegans gård låg ett lamadjur bredvid vinrankorna.


Det fanns ett litet museum och vi fick en spansktalande guide. Henrik och Johanna fick hjälpa oss andra att förstå. Men guiden talade tydligt och sakta så vi kunde förstå en hel del av oss själva.


De stora 17000-litersfaten som fanns i museet används inte längre. Nu har man 200-litersfat som ser ut så här.


Visningen avslutades med vinprovning.


Intressant!



Mmmm, vilken bouquet!

1 kommentar:

  1. Som sagt, det ser ut som om det inte går nån nöd på er.

    SvaraRadera