söndag 14 mars 2010

Vandring i solen

Solen skiner i Buenos Aires och vi har fått nytta av vår solsmörja. Egentligen är det Marit som haft nytta av den. Hans är nämligen lite mer hårdhudad. Vi har lite blåsor på fötterna och är trötta i benen efter alla promenader men vad gör det!

I fredags gick vi en härlig promenad med Henrik där han visade oss flera järnvägsstationer och vi fick också möjlighet att ta lite tågfoton.

Igår åkte vi nästan hela gänget iväg på en utflykt till Tigre som ligger 2-3 mil från Buenos Aires vid floddeltat där Paranáfloden rinner ut i Rio de la Plata. Det finns en nöjespark med karuseller och pariserhjul där och det känns som att Tigre för Buenos Aires-borna är ungefär detsamma som Djurgården för stockholmarna. Självklart åkte vi tåg dit.




Vi klev av vid en station på vägen där det fanns en stor loppmarknad på ena perrongen. Man kunde köpa nästan vad som helst t ex cyklar, skor, gamla leksaker, möbler, skivor, böcker, skruvar, halsband, glas, porslin, kläder mm. Petter och Marika köpte en tjusig tavla som för övrigt kan beskådas på deras blogg Cigarettfrukost, www.cigarettfrukost.blogspot.com .






Under vår långa promenad i Tigre kom solsmörjan väl till pass åtminstone för Marit och Marika. Grabbarna ägnade sig åt annan smörja, glass!


Trots våra långa promenader är vi ändå för det mesta för mätta. Marit tycker att det äts för ofta och är alldeles för stora portioner medan Hans nöjer sig med att tycka att det är för stora portioner. Vi sätter in en bild på utsikten över lägenheten från vårt sovrum:

2 kommentarer:

  1. Hejsan!

    Låter som att ni har det underbart! Är inte ett dugg avundsjuk... :-). Här hemma är det fortfarande snö, fast idag har det vart sol och ganska skönt ute. Men jag antar att ni inte saknar snön?! Ha en fortsatt skön resa, så får vi väl se om ni kommer hem igen.. *S*.

    Hälsningar Helena

    P.s Marit, det är tomt och när min "bänkkamrat" är borta...

    SvaraRadera
  2. Kul att följa er genom er blogg! Läser även Johannas och Apan & Ryssens bloggar, så jag vet vad ni har för er!

    Ha det bra där i Sydamerika!

    Hälsningar
    Stefan Hedblom

    SvaraRadera